achtergrond

Nieuws

Archief

Postgraduaat Bio-ecologisch bouwen en wonen

Postgraduaat Bio-ecologisch bouwen en wonen

Opleiding
5 sep. 2016

Dinsdag 13 september 2016 start een nieuwe editie van het Postgraduaat Bio-Ecologisch Bouwen en Wonen in Gent.
Het Postgraduaat Bio-Ecologisch Bouwen en Wonen.
Een unieke opleiding over doordacht, gezond en milieuverantwoord bouwen.

In het postgraduaat “Bio-ecologisch bouwen: Duurzaam bouwen en wonen volgens bio-ecologische principes” bestudeer je de combinatie van energiezuinig bouwen en een duurzaam woonbeleid. We bekijken hoe we ons op vlak van water- en materialengebruik beter kunnen organiseren, we besteden uitgebreid aandacht aan het creëren van een gezond binnenklimaat en we schetsen de praktijk van een doordachte ruimtelijke ordening en stedenbouw, met aandacht voor algemeen welzijn en belangrijke sociale aspecten

Dit postgraduaat biedt bouwprofessionals, overheden... de mogelijkheid om zich te verdiepen en zich te onderscheiden in duurzaam, volhoudbaar bouwen. Studenten komen in contact met verschillende experten in dit vakgebied waardoor een nieuw netwerk ontstaat.

Praktisch
De opleiding is ingericht door Odisee Hogeschool in samenwerking met VIBE en de KU Leuven, Faculteit Industriële Ingenieurswetenschappen, Technologiecampus Gent.
Dit Postgraduaat is door de Orde van Architecten opgenomen in de lijst van erkende activiteiten die meetellen als permanente vorming.

Meer informatie over het postgraduaat en de inschrijvingsmogelijkheden vind je op de webpagina van het postgraduaat.

In het filmpje links onderaan leggen docenten en oud-studenten in 5 minuten uit wat het Postgraduaat voor jou kan betekenen. Zeker kijken dus.

Twijfel je nog? Woon dan gratis de eerste lesdag op dinsdag 13/9 bij en schrijf je nadien in. Wens je hiervan gebruik te maken, geef dan een seintje voor 6/9 aan heidi.poelman@odisee.be

Programma eerste lesdag:

13.15: Verwelkoming en voorstellingsronde.
13.45u: Introductie en praktische organisatie (Heidi Poelman, cursuscoördinator).
14.15u: Inleidende les: Bio-ecologisch bouwen en wonen als hoger ambitieniveau van duurzaam bouwen met koppeking aan de verschillende opleidingsonderdelen (Mathieu D’Anvers, architect en oud-cursist van deze opleiding)
16.15u: Rondleiding in de bio-ecologische Passief leslokalen van het Cap’emgebouw op Technologiecampus Gent (Alexis Versele, architect en docent KU Leuven)
17.00u: Pauze met broodjesmaaltijd.
17.45-21.30u: Op weg naar bouwen en wonen volgens duurzaamheidsprincipes (Erik Rombaut, Odisee)

Locatie: Odisee Technologiecampus Gent, Gebr. De Smetstraat 1, 9000 Gent – lokaal zal bewegwijzerd zijn.

Heb je nog vragen, contacteer Heidi Poelman (heidi.poelman@odisee.be)

Meer nieuws