achtergrond

Nieuws

Nieuwsbrief

BVA nieuws augustus 2018 - editie 04

17 aug. 2018

24/08/2018: BVA MEET & GREET - ROTOR

Schrijf je in voor een uniek bezoek aan Rotor, een collectief van onderzoekers en ontwerpers met een gedeelde interesse in materiaalstromen in de industrie en het bouwbedrijf dat sinds 2005 bestaat.
Doorheen hun projecten ontwikkelen zij kritische posities met betrekking tot architectuur en design, de materiaaleconomie, hergebruik, afvalvermindering en circulaire economie.
Rotor is actief als ontwerp- en architectuurstudio en realiseert interieurs en gebouwen, maar ontwikkelt als onderzoeksbureau ook tentoonstellingen, publicaties, analyses en workshops.
De spin-off Rotor Deconstruction startte in 2014 als een eigen hergebruik-activiteit, gericht op de ontmanteling en verkoop van herbruikbare bouwelementen op grote schaal.

13/10/2018 - BVA ONE DAY OF INSPIRATION - UTRECHT

SAVE THE DATE

Zaterdag 13 oktober organiseren BVA en Zinkinfo een daguitstap naar de stationsbuurt van Utrecht. Op het programma staat onder meer een bezoek aan The Greenhousede Knoop en Stationsplein Oost. De trip wordt begeleid door verschillende sprekers waaronder architect Ector Hoogstad (over luifel Stationsplein Oost en fietsenstalling), Cepezed (over The Greenhouse en de Knoop) en Bruno Dursin (over Zeker Zink). 

PROGRAMMA

8u30: vertrek per bus vanuit Antwerpen naar Utrecht

10u30: presentatie in The Green House door o.m. Ector Hoogstad (over luifel Stationsplein Oost en fietsenstalling), Cepezed (over The Greenhouse en de Knoop) en Bruno Dursin (over Zeker Zink)

12u15: lunch 

13u45: bezoek aan The Greenhouse en de Knoop o.l.v. Cepezed 

14u30: bezoek aan Stationsplein Oost (luifel) en fietsenstalling o.l.v. architect Ector Hoogstad

15u30: optioneel bezoek aan het Platform o.l.v. architect Verhoeven

16u15: terugkeer per bus naar Antwerpen (aankomst ca. 17u30)

Foto: James Arthur

A2D WINT BVA ARCHIGOLDCUP EDITIE LEUVEN/ BRUSSEL 2018

Woensdagavond 27 juni vond de finale plaats van de BVA Archigoldcup 2018 – editie Leuven/ Brussel. Het werd een spannende strijd tussen A2O en A2D waarbij A2D de sterkste bleek. De troffee voor 'beste outfit' ging naar Jaspers-Eyers. LAVA won de Fairplaytroffee

BVA ARCHIGOLDCUP GENT EDITIE 2018 MET FINALE OP 10 SEPTEMBER

De BVA archigoldcup 2018 editie Gent is deze maand van start gegaan. Met inmiddels 2 speeldagen achter de rug, komen de eindrondes in zicht. Zin om je favoriete Gentse bureau aan het werk te zien? Supporteren kan elke maandagavond tussen 18 en 22 uur in het GUSB te Gent tot en met de finaleavond op 10 september. Je kan de competitie ook op de voet volgen op de BVA archigoldcup facebookpagina en op de BVA-website

Meer nieuws