achtergrond

Nieuws

Nieuwsbrief

BVA nieuws editie 04 - augustus 2017

Nieuws
22 aug. 2017

Standpunt BVA

HERVORMING ORDE VAN ARCHITECTEN - VOOR ONS IS HET WERK NOG NIET ACHTER DE RUG

Jullie hebben ongetwijfeld ook deze vakantie via e-mail de open brief gekregen van de Orde van Architecten, Vlaamse Raad, voor een oproep tot steun aan de hervorming van de Orde.

Als beroepsvereniging staan wij volledig achter het initiatief en de plannen om de Orde te hervormen en de wetgeving aldus aan te passen. En wij waarderen erg en oprecht de inspanningen die alle betrokken actoren hierin al hebben geleverd.

Maar de inhoud van de brief, waarin u om steun wordt gevraagd om een en ander te versnellen, doet de waarheid een beetje geweld aan. Hierin wordt immers voorgesteld dat er een ontwerp van wettekst voorligt waarover alle partijen het eens zijn. Dit is helemaal niet het geval. Buiten louter juridische tekortkomingen, bevat de tekst ook nog belangrijke tegenstellingen en onduidelijkheden.

Vanaf september is het weer zover: de activiteitenkalender wordt weer rijk gevuld. We geven de aftrap met een spetterend feest op de Nacht Van De Architectuur. Verder kunnen jullie achter de schermen kijken van Bulk Architecten en B-Architecten te Antwerpen, telkens gecombineerd met projectbezoek van de respectievelijke bureaus. Innovatieve duurzaamheid is de leidraad van onze vereniging. Mis daarom zeker niet de Sustainable Building Academy in samenwerking met Cedubo, het vak- en netwerkevenement voor integraal duurzaam ontwerpen, bouwen en onderhouden van gebouwen. Verder zoeken we nog naar twintig architectenteams die hun kennis willen laten testen op de Archislim quiz. Hou ook nog de kalender in het oog voor het projectbezoek Museum Tervuren door Beel Architecten. Tot dan!

NACHT VAN DE ARCHITECTUUR

Spetterend openingsfeest vrijdag 8 september in deSingel Antwerpen

Op 8 september zetten we het Festival van de architectuur spectaculair in met de Nacht van de architectuur, een spetterend openingsfeest dat BVA organiseert in samenwerking met het Vlaams Architectuurinstituut (VAi). Die vrijdag palmen we tot diep in de nacht deSingel in en feesten we in het teken van architectuur. Je kan er dansen op muziek van bekende DJ's, luisteren naar live muziek, genieten van food, drinks en secret cinema, deelnemen aan speeddates en boeiende debatten met experts of je slag slaan tijdens een veiling. Diezelfde avond arriveert ook het kunstenaarscollectief Time Circus met zijn spraakmakende Landschip, dat gedurende het festival voor anker ligt op de site van deSingel. Kortom, dit groots evenement is het ideale startschot voor een uniek festival rond stadsontwikkeling en architectuur.

Op vrijdag 8 september vieren we feest tijdens de Nacht van de architectuur en zetten we het Festival van de architectuur spectaculair in met:

  • DJ-sets van Tom Barman en Deejay Schwarzkopf
  • Food & drinks !

Foto: Bart Gosselin, Project Conforta - BULK architecten

TEN HUIZE VAN: BULK ARCHITECTEN

Met begeleid bezoek aan 'Project Conforta'

Op 15 september bezoekt BVA het bureau van BULK architecten (Johan Peeters, Koen Van Bockstal en Tom Vermeylen), een polyvalent ontwerpmatig gericht architectenbureau met ervaring en interesses op diverse schaalniveaus, van interieur tot stadsontwerp.

Ten Huize Van biedt u een unieke blik achter de schermen van BULK architecten. Maak kennis met hun bureau en bezoek aansluitend mee het recente BULK project 'Conforta' in Deurne. De namiddag wordt afgesloten met een drink op het architectenbureau.

Foto: BULK architecten

SUSTAINABLE BUILDING ACADEMY

BVA biedt haar leden gratis tickets aan(*)

Sustainable Building Acadamy (ABA) is hét vak- en netwerkevenement voor integraal duurzaam ontwerpen, bouwen en onderhouden van gebouwen. Het kijkt verder dan energie alleen en zoekt vernieuwende invalshoeke rond o.m. onderhoudsvriendelijke ontwerpen, duurzaam water- en materiaalgebruik, gebruikscomfort en welzijn. SBA mikt op alle relevante partijen in het bouwproces: van bouwheer, over architect, studiebureau en aannemer, tot eindgebruiker en onderhoudsfirma. 

Bekijk hier de uitnodiging en het volledige programma

(*) BVA heeft 50 tickets ter beschikking voor haar leden-architecten. Bent u BVA-lid en wenst u een gratis ticketcode te ontvangen? Stuur hiertoe dan een mailtje naar: info@bvarchitecten.be. Actie geldig zolang de voorraad strekt.

SAVE THE DATES :

Houd zeker de BVA-website in het oog voor komende events! Hieronder alvast enkele data onder voorbehoud van wijziging:

Foto/ beeld: B-architecten, Mundo-A

18/11/2017 - Archislim architectuurquiz
Twintig architectenteams van 6 man worden uitgedaagd om hun kennis te testen. De winnaars gaan naar huis met prachtige prijzen. Locatie: Bulo Mechelen. Meer info volgt.

24/11/2017 - Projectbezoek Museum Tervuren, Beel architecten

Dé architectuurquiz van 2017! Meer informatie over dit event volgt in de komende weken op onze website en in de BVA-nieuwsbrieven.

Houd ook onze lopende activiteiten in het oog, zoals Archigoldcup Gent 2017 (van 7 augustus tot en met 11 september)!

Meer nieuws