achtergrond

Nieuws

Nieuwsbrief

BVA nieuws juni 2018 - editie 03

25 jun. 2018

Foto: James Arthur

27/06 FINALEAVOND BVA ARCHIGOLDCUP EDITIE LEUVEN/ BRUSSEL VANAF 18 UUR

Woensdagavond 27 juni vind de finale plaats van de BVA Archigoldcup 2018 – editie Leuven/ Brussel. Het belooft een spannende slotstrijd te worden tussen A2O en A2D. In de kleine finale neemt Jaspers-Eyers het op tegen Bogdan & Van Broeck. Zin om je favoriete bureau aan het werk te zien? Ook supporters zijn van harte welkom vanaf 18 uur in de Sportoase, Phillipssite 6 in Leuven.

24/08/2018: BVA MEET & GREET - ROTOR

Schrijf je in voor een uniek bezoek aan Rotor, een collectief van onderzoekers en ontwerpers met een gedeelde interesse in materiaalstromen in de industrie en het bouwbedrijf dat sinds 2005 bestaat.
Doorheen hun projecten ontwikkelen zij kritische posities met betrekking tot architectuur en design, de materiaaleconomie, hergebruik, afvalvermindering en circulaire economie.
Rotor is actief als ontwerp- en architectuurstudio en realiseert interieurs en gebouwen, maar ontwikkelt als onderzoeksbureau ook tentoonstellingen, publicaties, analyses en workshops.
De spin-off Rotor Deconstruction startte in 2014 als een eigen hergebruik-activiteit, gericht op de ontmanteling en verkoop van herbruikbare bouwelementen op grote schaal.

Foto: B-architecten, Mundo-a

NAVERSLAG BVA MEET & GREET: B-architecten met projectbezoek aan Mundo-a en het Scoutshuis

Op vier mei was BVA te gast bij het ontwerpbureau B-architecten. En daar was een goede reden voor. B-architecten betreedt graag en gretig nieuwe paden en schuwt geenszins het onderzoek alvorens een lijn op scherm of papier belandt. Goed om het Mundo-a project en Scoutshuis met een bezoek te vereren op loopafstand van het ontwerpkantoor. Sponsors, architecten en voorzitter Edward Sorgeloose gaven partij.

NAVERSLAG BVA ONE DAY INSPIRATION: CHARLEROI

De laatste architectuuruitstap naar Charleroi, georganiseerd door BVA, was een schot in de roos. Niet alleen maakten de leden kennis met de oude harde industriële infrastructuur van deze staal- en mijnstad, ook de frisse actuele stedenbouwkundige aanpak lag op het traject. Al even heerlijk waren de architecturale parels in de omgeving zoals Maison Bulle en het Fotografie museum van de het Brusselse ontwerpkantoor L’Escaut.

Foto: Architects in Motion (AIM)

NAVERSLAG BVA MEET & GREET: ARCHITECTS IN MOTION (AIM)

Binnenkijken bij AIM (Architects in Motion) is laveren tussen verleden, heden en toekomst. Laat dit nu net het in het oog springend DNA zijn van een ontwerpbureau dat zijn wortels heeft in het vooroorlogs modernisme en vandaag aansluiting heeft met de eigentijdse stedelijke complexiteit. BVA trok naar Turnhout en liet zich inspireren door Bart Janssens en Luc Vanhout, de bevlogen bezielers van het architectenbureau aan de groene Parklaan. 

Meer nieuws